Cum pot gestiona baza de date si activitatile companiei?

Sistemul de gestionare a informatiilor cuprinde un set de metode si tehnici prin care informatiile pot fi administrate, incluzand documente de recuperare a solutiilor, o baza a expertizei, listele discutiilor si motoare de cautare. Gestionarea informatiilor reprezinta un proces sistematic de colectare, organizare si stocare a cunostintelor angajatilor, asadar poate fi accesat si utilizat de alti membrii ai organizatiei.

sistem de gestionare a informatiilor.jpg

Sistemul de gestionare a informatiilor

Ascensiunea managementului inovativ intr-o organizatie depinde de utilizarea bunurilor companiei. Astfel, de curand, a existat o initiativa in cazul gestiunii informatiilor, finalizandu-se cu investitii semnificative in domeniul IT. Eforturile timpurii constau in dezvoltarea aplicatiilor de tip “depozite de informatii” si construirea de retele intranet pentru a permite acces nelimitat la resurse indiferent de locatia fizica a utilizatorului. In acest context, alaturi de imbunatatirea metodelor asociate gestionarii cunostintelor, a fost dezvoltat primul sistem de gestionare a informatiilor.

Orice sistem de gestionare a informatiilor trebuie sa indeplineasca doua cerinte fundamentale:

 1. sa usureze colaborarea dintre utilizatorii implicati in dezvoltarea procesului de management a datelor despre clienti
 2. sa organizeze informatia din cadrul sistemului

Pentru a indeplini aceste cerinte, sistemul de gestionare a cunostintelor utilizeaza o serie de metode care permit integrarea cunostintelor sub forma de cunostinte de baza de date sau memorie colectiva. In acest caz, informatiile sunt structurate in general sub forma unor documente, iar aceste documente trebuie sa va permita ulterior sa creati corelatii si sa o viziune globala asupra functionarii companiei.

Avantajele unui sistem de MANAGEMENT AL informatiilor

Efectele implementarii unui sistem pentru managementul informatiilor asupra proceselor de invatare, inovatie si dezvoltarea expertizei sunt greu de cuantificat. Luand in considerare aceasta, in general, experienta joaca un rol important in invatarea organizationala, beneficiile sistemului de gestionare cresc in momentul in care este utilizat mai mult de catre angajati. Pe termen lung, membrii organizatiei isi vor extinde experienta in a obtine si utiliza nu doar cunostintele, dar si cunostintele silentioase/implicite care necesita un efort mai mare pentru a fi accesate.

Luand in considerare argumentele de mai sus, concluzionam prin faptul ca utilizarea sistemului de gestionare a informatiilor poate duce atat la efecte pozitive, cat si negative. O organizatie poate deveni eficienta intr-un interval scurt, standardizand accesul la cunostinte, dar poate pierde abilitatea de a inova. Prin urmare, un sistem de gestionare a cunostintelor eficient asigura echilibrul intre procesele operationale si cunostintele pentru a explora solutii noi.

Pentru a implementa un sistem de gestionare a bazei de date trebuie sa incepeti prin localizarea zonelor de interes care determina daca un utilizator va fi indrumat catre un material sau daca este necesar sa contacteze un expert, dar va trebui si sa stabiliti o structura logica a raspunsului fata de clienti atunci cand au o solicitare sau nelamurire.

De altfel, implementarea unui sistem de gestionare a informatiilor difera de la o organizatie la alta si ceea ce conteaza cel mai mult este numarul de angajati din cadrul acelei organizatii.

Cateva dintre metodele prin care Zimplu CRM va ajuta sa gestionati informatiile despre clienti ar fi:

 • adaugarea de noi clienti
 • importul si exportul de clienti in diverse formate
 • adaugarea de Notite in dreptul fiecarui client
 • atribuirea unor oferte catre anumiti clienti
 • generarea de rapoarte de activitate
 • crearea de tichete suport fie atunci cand un client vine cu o solicitare, fie atunci cand vreti sa nu uitati de o sarcina
 • gestionarea acestor tichete de suport, prin update-uri constante si adaugarea de detalii
 • gestionarea fisierelor atasate de catre client sau de catre angajati
 • setarea unor sarcini automate

Baza de date despre clienti gestionata in sistemul CRM

Baza de clienti pe care o creati si o gestionati cu ajutorul unui sistem CRM reprezinta un instrument strategic cu un design care va ajuta nu doar sa atrageti noii clienti ci si sa ii si pastrati pe cei deja existenti, pentru care ati depus deja eforturi sa ii aduceti in portfofoliul companiei.

In mod traditional, baza de date de clienti a evoluat in jurul informatiilor tranzactionale: ce au cumparat, in ce cantitati, frecventa cumpararilor, metodele de plata.

Aceste detalii despre clienti, alaturi de alte campuri customizabile si de filtre, va ajuta sa prioritizati clientii si sa inaintati diverse propuneri si oferte catre ei.

Intelegeti intreaga experienta de cumparare a clientilor si crearea unor campanii pentru oferte

Fie ca folositi baza de date in mod traditional sau va ajutati de ea pentru a face predictii de vanzari, puteti organiza informatia astfel incat, pe langa toate datele cantitative, sa faceti si o analiza calitativa pentr obtinerea unei viziuni de ansamblu asupra intregii experiente de cumparare a Clientului. Puteti urmari istoricul achizitiilor, de cate ori a fost necesara interventia departamentului de suport si client service, care sunt oportunitatile de cross-selling si upselling etc.

Avand aceste informatii va fi foarte usor sa determinati care sunt cumparatorii care reactioneaza cel mai bine la oferte, si, mai mult, veti putea identifica ofertele relevante pentru ei. Astfel, veti putea adapta si mesajele campaniilor de promovare in functie de preferintele si interesele individuale. Mai mult, mesajul personalizat ajunge la client exact atunci cand acesta are nevoie de el.