Tehnici de vanzari

Cum abordez procesul de vanzare in functie de tipologia clientului?

Asa cum si in viata de zi cu zi intalnim o multime de oameni extrem de diferiti, este absolut firesc ca si tipologiile cumparatorilor sa fie diverse. Prin urmare, este esential sa ne adaptam stilul de abordare al clientilor in functie de caracteristicile celor cu care interactionam. Astazi va prezint principalele tipuri de clienti si cum credem noi ca ar trebui sa comunicati cu ei in cel mai eficient mod.

De ce refuza clientii oferta si nu inchizi vanzarea?

Stim cu totii ca statistica arata ca pentru fiecare vanzare incheiata trebuie sa treci peste 9 refuzuri, insa, daca esti un agent de vanzari ambitios si eficient, nu poti sa nu te intrebi cum ai putea creste rata de succes.cum poti creste rata de succes. De ce nu cumpara clientii? Ce sta in calea inchiderii unei vanzari? Acestea sunt niste intrebari la care trebuie sa iti raspunzi daca vrei sa iti cresti performantele in vanzari.

Care sunt cele mai eficiente tehnici de negociere in vanzari si cum le dezvolti?

“Totul este negociabil. Daca este sau nu simpla, asta este alta discutie.”. Cam asa suna un citat de-al actritei Carrie Fisher. Evident ca pentru noi, cei care lucram sub o forma sau alta, in domeniul vanzarilor, abilitatile de negociere sunt esentiale. Negocierea este o metoda clasica de a face business, iar procesul de negociere poate fi uneori la fel de placut ca si rezultatul final. Sa vedem impreuna cum ne putem “slefui” tehnicile de negociere pentru a se ajunge la situatia ideala in care toate partile au de castigat.

Cum determinati clientii sa devina loiali companiei?

Succesul clientilor (customer success) si client service-ul sunt doua trenduri care au inceput de ceva vreme sa ia amploare in majoritatea business-urilor. Grija pentru clienti se manifesta la multiple niveluri pentru ca Succesul clientilor (customer success) si client service-ul sunt doua trenduri care au inceput de ceva vreme sa ia amploare in majoritatea business-urilor. Grija pentru clienti se manifesta la multiple niveluri pentru ca de multe ori exact aceasta atentie acordata este cea care genereaza succesul afacerii noastre. Dar care sunt diferentele intre client service si castigul clientilor?

Cum generez lead-uri si gasesc clienti pentru vanzari?

In ziua de astazi nu mai este suficient sa ne bazam pe niste intuitie si cateva tactici de persuasiune pentru incheierea vanzarii. Strategiile de vanzare si competentele specifice ale agentilor de vanzari reprezinta un must-have, iar un instrument de management al relatiilor cu clientii va fi cel care va face diferenta intre succes si esec. Sistemele CRM va sustin echipele si eforturile departamentelor de Vanzari si Marketing, prin crearea unei imagini de ansamblu, dar si de detaliu atat asupra relatiilor cu potentialii si actualii clienti, cat si asupra felului in care interactionati cu acestia.

Cu ce conving Clientul sa cumpere?

Unul dintre pasii esentiali pentru a te asigura ca vei inchide o vanzare sau ca vei crea un mesaj publicitar care sa suscite interesul, este sa cunosti caracteristicile publicului tinta si motivele pentru care acesta cumpara. Noi incercam intotdeauna sa intram in psihologia clientilor nostri si sa le intelegem motivele principale care i-au determinat sa colaboreze cu noi, pentru a ne folosi de aceste informatii in gandirea unor campanii si abordari dedicate noilor clienti.

12 metode de prospectare in vanzari si cum identificati clientul ideal

Care credeti ca este principalul motiv din cauza caruia nu reusiti sa va cresteti numarul de vanzari incheiate? Dupa ce am discutat cu cativa dintre colegii din departamentul de vanzari si am confruntat raspunsurile lor cu ceea ce spun si studiile mai aprofundate, am observat ca provocarea cea mai mare cu care ei se confrunta faza prospectarii. Astazi vom vorbi pe larg despre ce este si cum se face prospectarea astfel incat sa aveti garantat succesul in vanzari.

Cum construiesti profilul clientului ideal cu care sigur inchei vanzarea?

Asa cum probabil nu te-ai gandi niciodata sa te duci sa cumperi mobila dintr-un magazin de haine, asa nu ar trebui nici sa incerci sa vinzi unor persoane care nu cauta si nu au nevoie de un produs sau serviciu in genul pe care il vinzi tu. Oamenii de vanzari de succes depun in primul rand efortul prospectarii pietei pentru identificarea clientului ideal, iar despre asta vom discuta si noi astazi, despre metodele prin care poti gasi clientul ideal.

Ce trebuie sa fac la o intalnire de vanzari cu un client?

Orice afacere, indiferent de proportia sa, are nevoie de clienti noi. Planul de marketing al companiei dumneavoastra va ajuta sa abordati acesti potentiali clienti si sa le cereti sa investeasca in produsele sau serviciile pe care I le puneti la dispozitie. Chiar si daca ati facut o prospectare foarte buna si potentialul client se muleaza perfect pe profilul ideal, exista sanse ca acesta sa nu fie convertit in client actual. Pentru a putea face o vanzare, trebuie sa va pregatiti intens, sa dezvoltati un plan detaliat pentru vizita la client si pentru executarea unui plan profesional.