Fii la curent cu cele mai eficiente metode de optimizare a afacerii tale.

Abonează-te la newsletter!

5 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere când alegi un software CRM


upă cum deja bine știi, din articolele noastre anterioare, programele software CRM stau la baza unei afaceri de succes. 

Fiind gândit ca un instrument ce eficientizează și gestionează procesele pentru a îmbunătăți vânzările și serviciul pentru clienți, sistemele CRM sunt printre cele mai inovatoare și utile soluții din domeniul afacerilor.

În acest articol îți vom arăta cele 5 cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ai în vedere când alegi un software CRM:

  1. Funcționalitățile

Când cauți un software CRM pentru compania ta, unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare sunt funcționalitățile. Acest lucru este necesar, mai ales dacă afacerea ta este unică în regiune. De exemplu, publicul tău țintă poate diferi față de cel al altor companii de pe piață. De aceea trebuie să alegi un sistem CRM cu caracteristici care pot fi personalizate pentru compania ta.

Identificarea celor mai bune funcții CRM pentru afacerea ta, poate fi uneori o activitate dificilă. Cu toate acestea, această procedură poate fi simplificată când știi punctele cheie după care să te uiți la un software CRM. Analizând funcționalitățile și beneficiile poți achiziționa cu ușurință cel mai bun software CRM pentru compania ta.

  1. Bugetul

Prețurile asociate cu diferite soluții CRM variază. Acestea diferă în funcție de prețul de achiziție, costul de instalare și abonamentului lunar pe membru. Cum unele soluții CRM sunt mai scumpe decât altele, înainte de a achiziționa orice software CRM este necesar ca un buget să fie stabilit.

În acest context, bugetul se referă la suma de bani pe care dorești și poți să o cheltuiești pe noul tău software CRM. De aceea, este important să alegi un sistem CRM care se încadrează în limitele bugetului stabilit.

Deși bugetul tău va juca un rol important în luarea deciziilor, asigură-te că software-ul CRM pe care îl alegi poate îndeplini cel mai bine cerințele afacerii tale. Cu alte cuvinte, nu trebuie să sacrifici calitatea pentru un buget modest, dar nici să faci o investiție peste posibilitățile tale.

  1. Scalabilitatea

Compania ta poate fi mică astăzi, dar poate fi un gigant de piață mâine. De aceea, înainte de a achiziționa un sistem CRM, ar trebui să te gândești la scalabilitatea acestuia.

Scalabilitatea se referă la capacitatea software-ului CRM de a se extinde împreună cu compania. Drept urmare, dacă scopul tău este să îți dezvolți firma în viitor, ar trebui să folosești un software CRM scalabil.

Acest lucru permite companiei să primească un număr tot mai mare de clienți fără a fi nevoie ca software-ul CRM inițial să fie înlocuit cu unul nou, economisind astfel și bani. Acest lucru se datorează cheltuielilor mari pentru achiziționarea și implementarea unui software CRM suplimentar.

  1. Practicabilitatea

Unul dintre motivele principale pentru implementarea software-ului CRM este acela de a facilita interacțiunea cu clienții. Pentru a face acest lucru, trebuie să analizezi ușurința de utilizare a software-ului CRM înainte de a te decide asupra achiziției.

Alegerea unei soluții CRM care este dificilă de utilizat ar putea avea un impact negativ asupra companiei, dar și a experienței clienților. De exemplu, poate avea un impact asupra a cât de bine te conectezi cu aceștia, sau chiar a deciziei lor de achiziție.

Într-o astfel de circumstanță, s-ar putea să nu reușești să-ți gestionezi în mod corespunzător  relațiile cu clienții, influențându-i să renunțe la produsul sau serviciul oferit de tine, în favoarea competiției. Acest lucru are un impact, atât asupra vânzărilor, cât și a succesului general al companiei. Ca rezultat, selectarea unui sistem CRM ușor de utilizat este opțiunea ideală.

În afară de asta, este necesar ca software-ul CRM ales să poată fi înțeles cu ușurință de angajați. Majoritatea angajaților interacționează cu clienții în fiecare etapă a procesului lor de achiziție. Astfel, modul în care angajații interacționează cu clienții poate influența dacă afacerea are succes sau eșuează. De aceea este necesar să ai un instrument CRM pe care angajații tăi îl pot înțelege și utiliza cu ușurință.

  1. Accesibilitatea de pe diferite dispozitive

Telefoanele mobile joacă acum un rol important în succesul oricărei organizații. Datorită apariției noilor tehnologii și a internetului, majoritatea angajaților din companii folosesc telefoanele mobile pentru a-și gestiona task-urile de la distanță.

Majoritatea clienților sunt nerăbdători și nu vor fi dispuși să aștepte ore sau chiar zile pentru a primi răspuns din partea companiei. Aceștia își doresc un răspuns instantaneu ori de câte ori solicită asistență, iar aici software-ul CRM vine în ajutor. Datorită interfeței adaptabile, nu mai ai nevoie de laptop. 

Există o modalitate excelentă de a rezolva această nevoie a clienților. Aceasta se referă la interacționarea cu aceștia prin intermediul telefonului sau al altui dispozitiv disponibil. Ca rezultat, este important să utilizați o platformă CRM care este prietenoasă cu dispozitivele mobile. Acestea permit angajaților să gestioneze mai bine relațiile cu clienții, indiferent dacă aceștia se află la birou sau nu. Prin acest lucru, clienții vor fi mult mai mulțumiți, iar rata de retenție va crește considerabil.

Pe final…

Clientul este cea mai importantă componentă a oricărei afaceri; indiferent de dimensiunea companiei sau de sectorul în care se desfășoară activitatea. Fără acesta nu poți crea venit, ori crește. Drept urmare, clienții sunt afacerea.

Cu toate acestea, nu poți atrage și reține în mod eficient cumpărători dacă nu ai instrumentele necesare. Software-ul CRM este unul dintre aceste instrumente. Acest program crează o singură locație în care poți înregistra și gestiona toți clienții.

Chiar și așa, trebuie să-l alegi pe cel mai bun pentru compania ta. Ia în considerare tacticile menționate mai sus dacă dorești să obțineți cel mai bun CRM pentru compania ta.

Nu uita că un software CRM poate face o mare diferență pentru afacerea ta; de aceea este important să îl alegi cu grijă. Bugetul, funcționalitățile, scalabilitate, practicabilitatea și adaptabilitatea în funcție de dispozitiv sunt doar câteva dintre aspectele pe care trebuie să le iei în considerare înainte de achiziție.
Încearcă Zimplu CRM, gratuit timp de 30 de zile și convinge-te singur!