Fii la curent cu cele mai eficiente metode de optimizare a afacerii tale.

Abonează-te la newsletter!

Care este cel mai productiv interval de timp pentru a telefona?


Mereu discutăm despre productivitate și despre succes în afaceri, dar ce înseamnă de fapt o oră productivă? Noi credem că productivitatea înseamnă o activitate valorificată la maximul său potențial, care aduce profit și avantaje strategice companiei.

În departamentele de vânzări, productivitatea înseamnă să semnezi cât mai multe contracte. Aici, succesul unui agent depinde de modul în care acesta jonglează cu activitățile zilnice și de cât de mult își impune personal să câștige. Bineînțeles, contează semnificativ talentul și strategia de vânzare aleasă de fiecare vânzător în parte.

În rândurile ce urmează, o să discutăm despre intervalele de timp cele mai productive sau neproductive pentru a telefona și o să încercăm să realizăm un plan eficient pentru a mări numărul de oportunități câștigate.

Intervalul 10-12 AM reprezintă cea mai productivă parte a zilei?

Pentru majoritatea persoanelor care se ocupă cu vânzarea prin telefon, DA, într-adevăr, acesta este cel mai bun interval pentru a suna potențiali clienți. Este perioada de timp în care este mult mai probabil ca persoanele de decizie din cadrul firmelor să se afle la birou și să fie disponibile pentru o discuție cu tine. Totuși, nu este o regulă generală. Încearcă să testezi și să vezi care este intervalul orar potrivit pentru tine.

Transformă timpul neproductiv în timp productiv

Pe de altă parte, experiența ne-a demonstrat faptul că cea mai puțin productivă perioadă în care să fie contactați potențialii clienți este intervalul cuprins între orele 16 și 18. Motivul este simplu. În multe companii, programul de lucru se termină la orele 17 sau chiar 16. Dar nu-ți face griji. Persoanele din departamentele de vânzări încă mai au activități de finalizat: de exemplu, pot trimite e-mailuri sau oferte clienților și prospecților.

În concluzie, în vânzări nu există repaus. Un agent va avea întotdeauna ceva de făcut. Rămâne la latitudinea lui să decidă cât de mult dorește să se implice. Milton Berle a afirmat: “Dacă nu se ivește o oportunitate, găsește o cale.” Așadar, agenții de vânzări trebuie să găsească cele mai bune soluții pentru a rezolva problemele ce privesc timpul și să-și atingă țelurile: să semneze cât mai multe contracte.

Află aici ce alte optimizări poți face pentru a crește numărul de vânzări.